Tytus Ćwiek ze swoim tatą w Konkursie Kulinarnym
Uczeń klasy VI Tytus Ćwiek reprezentował szkołę podstawową w Konkursie Kulinarnym w Wyszkowie. Wraz ze swoim tatą Adamem zaprezentował jurorom swoje umiejętności kulinarne. Okazało się, że to jedyny taki zespół, typowo męski, wśród kilkunastu startujących. Nasi poradzili sobie świetnie, dotrwali do końca, a efekt finalny był bardzo apetyczny . Jesteśmy pod wrażeniem – za odwagę i umiejętności.
26 kwietnia 2018 r. kilkanaście zespołów spotkało się w Zespole Szkół nr 1 w Wyszkowie i pod czujnym okiem profesjonalnego jury miało za zadanie przygotować wedle swojego pomysłu zdrowe danie na kolację. Nasi zawodnicy zaproponowali kolorowe serowe wariacje. Potrawa łatwa w przyrządzeniu, zdrowa i apetyczna, co widać na zdjęciach. Konkurs nosił tytuł „Jemy zdrowo, kolorowo” i po raz kolejny organizowała go Powiatowa Stacja Sanitarno – Epidemiologiczna w Wyszkowie. My starowaliśmy po raz pierwszy, przyglądaliśmy się i przecieraliśmy szlaki. Wszyscy uczestnicy otrzymali dyplomy, naczynia i przybory kulinarne.
W szkole do konkursu zachęcały i działania koordynowały panie: I. Ochmańska i T. Przygoda. Konkurs był skierowany do uczniów szkół realizujących program „Trzymaj formę”.